Aktiviteter du kan drive med din hund

Det finnes mange forskjellig typer aktiviteter du kan drive med din hund. Har du mulighet bør du ta kontakt med en lokal hundeskole eller hundeklubb og se hva de tilbyr av kurs. Mange lurer på om den eller den hundeskolen er bra, og det beste tipset jeg kan gi da er å ta seg en tur og overvære en kurskveld. Dette er den beste måten å se om du synes det de driver med tiltaler deg. Bor du i Oslo-området kan jeg anbefale Lundqvist Hundeskole.

En grand danois er en stor hund, så visse forbehold må kanskje tas, men det er allikevel utrolig mye spennende du kan drive med sammen med hunden din, utstillinger, lydighet, spor, agility, freestyle, etc, etc. 

”En Grand Danois kan ikke gå lydighet”, ”en Grand Danois synes det er kjedelig å gå lydighet”, ”du får aldri en Grand Danois til å vise stort nok tempo i innkalling”, ”en GD kan ikke dekke fort og heller ikke sitte raskt opp igjen”. Har du hørt dette før? Svært mange, også GD-eiere selv, har mange fordommer når det gjelder Grand Danois og lydighet. Det er bare det at det ikke stemmer! En GD kan fint gå lydighet, likedan kan den gå spor og drive med agility. Og ikke minst, trener man riktig synes også hunden det er morsomt. Det stemmer nok at en Border Collie, en Schäfer, eller en av de andre typiske bruks og lydighetshundene har mer motor og dermed trenger mindre motivasjon enn en Grand Danois, men det er dermed ikke sagt at en Grand Danois ikke kan!

Tilbake

 


Alle foto: Dag Nygaard©