Stell av pels, klør og tenner

Det er ikke så mye stell som kreves av en gd- eier når man sammenligner med hva som kreves av eiere av en del andre typer hunder, men litt stell må til på en grand danois også.

For pelsens del kan man godt børste hunden hver dag, det synes de fleste hunder er godt og i tillegg så blir det noe mindre hår som havner innendørs. Når du skal børste hunden din trenger du strengt tatt bare en enkel gummibørste, men skal man gjøre det på den omstendelige og beste måten må man ha litt mer utstyr. Skal man virkelig gjøre det ordentlig starter man med å børste over hunden med en stiv børste (for eksempel en rotbørste som man bruker til hest), deretter går man over med gummibørsten, for så tilslutt å avslutte med en fin børste eller et pusseskinn. Når man børster skal man aldri børste mot hårene, kun med, og vær forsiktig slik at børsten ikke slår rett mot ben eller knokler. Dersom du ikke børster hunden din hver dag og heller ikke går over den med tre forskjellige typer børster behøver du ikke å føle deg skyldbetynget av den grunn. Det er de færreste som gir sin hund en så nøye behandling hver dag! Strengt tatt behøver du ikke å børste hunden din i det hele tatt, men det er best å gjøre det minst en gang i uken. Det er også greit å gå over den når den røyter så slipper du å fylle støvsugerposen hele tiden!
Ellers bør du i hvert fall være sikker på at du går over hele hunden din med hendene ca en gang per uke. Da vil du lett kunne oppdage små sår, flått og eventuelle kuler eller andre ting som bør fjernes eller holdes under oppsyn. Når du sjekker hunden på denne måten kan du også ta en titt på ørene og fjerne eventuell ørevoks med en vattpinne. Det finnes også ørerens å få kjøpt i dyrebutikker eller hos veterinærer. Vær bare svært forsiktig med hvor langt inn du stikker vattpinnen, den skal kun brukes i det ytre øret eller kan øret skades!

Tennene til den voksne hunden kan også ha godt av litt stell. Man kan få kjøpt både tannbørste og spesialtannkrem for hund i dyrebutikkene, og i tillegg kan man få kjøpt skrape for tannstein.

Klørne bør klippes minst en gang hver fjortende dag, men helst en gang per uke, hvor ofte du må gjøre det er litt avhengig av hvor fort neglene til akkurat din hund vokser. Det lønner seg ikke å klippe klør med skippertaksmetoden... Hold neglene korte helt fra starten av så får du pene, velstelte hundetær!

Tilbake