Sosialisering

Sosialiseringsperioden er fra tre til ca 16 uker. Som tidligere sagt er det i denne perioden valpen skal skaffe seg et verdensbilde, den skal finne ut av hvordan den passer inn i vår verden.

I denne perioden er hunden ekstremt mottagelig for læring, og læringen fester seg raskere i denne perioden enn det gjør noen gang senere i livet. En valp i denne perioden kan bare ha sett en ting et par ganger før den føler at den er verdensmester, og den oppfører seg som om den har sett tingen tusen ganger før. Dersom man i denne perioden lar valpen være mye for seg selv og ikke sammen med mennesker får man i verste fall en hund som aldri blir fortrolig med mennesker, det vil si man får en hund som ikke er ordenlig tam.

Når vi nå ser hvor viktig sosialiseringsperioden er for hundens videre utvikling sier det seg selv at vi må utnytte denne tiden godt. Vi ønsker i disse ukene å utsette valpen for alt den kommer til å møte som voksen hund, fra barn til rullestoler, fra kulepenner som faller i gulvet til gryteskap som raser sammen, fra gode, myke teppebelagte gulv til glatte parketter, fra biler til semitrailere, etc.                                                       

Tilbake


Alle valper må lære å være i nærheten av barn!
Foto: Ida Nygaard©