Valper / Puppies

 A-kull / A-litter

B-kull/ B-litter

C-kull/ C-litter

D-kull/ D-litter

Info om valpekjøp
Buying a puppy (Norwegian only)

Home

Vi planlegger kull i første halvdel av 2014. Er du interessert finner du mer info om å kjøpe valp hos oss her. Du må gjerne sende en mail til ida@sekila.com eller ringe på 924 96 874.
Kun seriøse henvendelser.


En oppdretters bønn

Kjære Gud;

Gi meg den innsikten som trengs for å forstå at uansett hvordan jeg avler så vil det ha betydning for rasen i mange generasjoner inn i fremtiden og kanskje endre rasen for alltid.

Gi meg innsikt til å forstå at effekten min avl har på rasen ligger kun i mine hender.

Gi meg styrke til å registrere alle hunder med avlsforbud som ikke bør avles på.

Gi meg styrke til å avstå fra å lage kull som ikke vil forbedre rasen – selv om jeg trenger pengene valpene kunne gi meg.

Gi meg styrke til å avslå alle tisper som ikke har god nok kvalitet og som kommer for å pare med min hannhund – selv om jeg virkelig kunne trenge pengene.

Gi meg mot til å forklare hvorfor jeg ikke tillot en slik paring.

Gi meg innsikt slik at jeg skjønner at de fleste ønsker å bruke sin hund i avl uansett om den er egnet for det eller ikke, og la meg kunne forklare på en god måte hvorfor de ikke skal avle på hunden sin.

Gi meg den innsikt som trengs for å skjønne at ikke alle mine valper kommer til å bli topp kvalitet.

Gi meg kunnskap og tålmodighet til å gi mine valpekjøpere den beste hjelp de kan få så lenge hunden deres lever.

Gi meg tålmodighet til virkelig å lytte når andre kommer med forslag.

Gi meg tålmodighet til å smile og være interessert når jeg for tusende gang får høre samme historie fra den tilfeldige forbipasserende om grand danoisen hun kjente når hun var liten.

Gi meg kunnskap til å hjelpe en ny grand danois eier når det trengs.

Gi meg tålmodighet nok til å gjenta gang etter gang alle disse små tingene som nye grand danois eiere trenger å lære.

Gi meg god sportsånd slik at jeg alltid gratulerer de som vinner over meg i utstillingsringen.

Gi meg godt humør slik at jeg kan smile og si takk til dommeren når jeg får en andre premie, selv om jeg trodde jeg skulle ta certet i dag.

Gi meg den lykken det er å få oppleve å ha en virkelig god hund i min levetid.

Gi meg innsikt, styrke og tålmodighet til å beholde alle de hunder jeg har tatt inn i huset selv om de allikevel ikke ble det jeg håpet på.

Gi meg innsikt for å forstå at hunden trenger aktivitet i hverdagen og hjelp meg å finne tiden det tar å aktivisere den, isteden for å putte den i bur fordi den ødelegger ting når den kjeder seg.

Gi meg det jeg trenger for å kunne ta meg av alle mine hunder og gi dem den gode alderdommen de virkelig fortjener uansett om de ble topphunden jeg hadde håpet på eller ei.

Og når jeg en gang går ut av dette livet, gi meg trøsten ved å vite at jeg virkelig har gjort alt jeg kunne for de hundene jeg var glad i og forhåpentligvis bli husket for de gode tingene jeg har gjort for rasen og ingen ting annet!

Amen