Norsk Grand Danois Klubb Norsk Grand Danois Klubb

Norsk Grand Danios Klubb ble stiftet første gang i 1940, men i 1952 foreslår klubbens daværende formann Olaf A. Roig at flere raser går sammen om en klubb. I 1955 når samarbeidsavtalen med Norsk Kennel Klub undertegnes består klubben av grand danois, newfoundlandshund og St Bernhard, og heter Norsk Spesialklubb for Større Selskapshunder. I 1973 fikk de forskjellige rasene sine forskjellige avlsråd noe som økte aktivitetene innen rasen, og i 1978 arrangerte grand danois avdelingen sin første utstilling.

I 1991 forlot rasen klubben og dannet Norsk Grand Danois Klubb.
I pinsen hvert år arrangerer Norsk Grand Danois Klubb spesialutstilling som er Norges største samling av grand danois, arrangementet foregår på et hotell på østlandsområdet. I 2001 var vi på Ranten Hotell ved Nesbyen, i 2002 på Torbjørnrud på Jevaker og siden 2003 på Tyrifjord Hotell ved Vikersund. Arrangementet går fra fredag kveld til søndag ettermiddag og rommer stor-cert utstilling på lørdag og fargeutstilling og lydighet på søndag. I tillegg til det hundemessige har vi det veldig hyggelig sammen og festmiddagen på lørdag kveld pleier å være kronen på verket! Er du interessert i grand danois er dette typisk stedet å møte opp for å lære om rasen og stifte nye bekjentskaper. I tillegg til pinestreffet arrangerer grand NGDK også en utstilling på høsten.

Norsk Grand Danois Klubb utgir rasebladet ”Stort Sett” fire ganger i året og arrangerer to utstillinger per år.  

Norsk Grand Danois Klubb eget avlsråd og egen valpeformidler. Ønsker du en Grand Danois valp anbefaler jeg å ta kontakt med klubbens valpeformidler, se NGDK's hjemmeside for mer informasjon.

(Kilde Norsk Grand Danois Klubbs hjemmeside.)                                                                                                                               

Tilbake